12 Aprilie - Circuit prin Crovurile Mari a Munților Mehedinți și Satul Ineleț

Dificultate

intermediar

Unde?

Munții Mehedinți

Durata

3 zile

Ghid

George Petrișor - 0752 452 555

Descriere

Intră pe grupul de WhatsApp! Facem cel mai frumos traseu din Valea Cernei și duminică ne bucurăm de prânz în cel mai liniștit loc de pe Pământ, Satul Ineleț. În prima zi, parcurgem cel mai frumos circuit din Valea Cernei, urcând printre Pini Negri și traversând grandioasele Chei Țășnei, apoi străbatem vestitele Crovuri Mari ale Munților Mehedinți și coborâm prin senzaționalele Chei Tâmnei. Este un traseu super-mega fain, unde stâncile și sălbăticia sunt la ele acasă. A doua zi, pentru a ne relaxa așa cum se cuvine după traseu, vom urca în cel mai izolat sat din România, Satul Ineleț, pe celebrele scări de lemn și vom lua prânzul alături de locuitorii săi. Înscrie-te și alătură-te nouă în această aventură în sălbăticie, pentru a descoperi cât de frumoasă poate fi natura! Ce include – Ghidaj montan autorizat și experimentat. – Echipament colectiv (truse de primul ajutor, spray autoapărare împotriva câinilor și urșilor, stații de comunicare, echipament tehnic în caz de nevoie). – Consultanță în domeniul montan. – Asistență în alegerea echipamentului corect înainte de eveniment. – Organizarea transportului, cazării, închirieri de echipamente, autorizații și tot ce ține de logistica evenimentului. Nu include – Transport – Cazare – Mâncare și băutură – Asigurare – Alte cheltuieli personale ce nu sunt menționate la secțiunea “Ce Include”

Planul turului

I N F O . T R A S E U

– Traseu sâmbătă: Cheile Țășnei – Crovurile Mari – Cheile Tâmnei
– Diferență de nivel: urcare (+) 1250m / coborâre (-) 1250m
– Lungime traseu: 22 km
– Durată aproximativă: 9 ore
– Tipul traseului: Circuit

– Traseu duminică: Valea Cernei – Satul Ineleț – Valea Cernei
– Diferență de nivel: urcare (+) 500m / coborâre (-) 500m
– Lungime traseu: 8 km
– Durată aproximativă: 4 ore
– Tipul traseului: Dus-întors

– Pregătire fizică: Bună – practici activități care includ rutină regulată de exerciții cardiovasculare precum alergare, escaladă, ciclism sau alte activități care antrenează sistemul cardiovascular și cresc rezistența. Ai făcut cel puțin două drumeții cu diferență de nivel mai mare de 1200m în ultimul an, și ai mai parcurs trasee cu expunere, cum ar fi drumeții de la categoria intermediar-experimentat sau activități cum sunt cele de via ferrata.

– Configurație teren: Potecă ușor de parcurs în proporție de 70%, iar 30% teren accidentat stâncos.

– Înclinație potecă: Poteca este compusă din porțiuni cu pantă ușoară (20°), moderată(30°), accentuată (40°) și abruptă (peste 40°)

– Expunere: Mică, pe alocuri. Ghizii pot monta coardă, dacă este nevoie și se va înainta cu grija unul câte unul. Este esențial ca participanții să fie extrem de atenți și să adopte măsuri de precauție adecvată în acest punct.

Ghizii vor fi lângă voi la fiecare pas!

O R G A N I Z A R E

– Ghid montan autorizat responsabil drumetie: George Mihai Petrișor – Ghid Montan și Național, Nr. atestat: 5478

– Dacă îți faci griji că rămâi în urmă, stai liniștit, nu abandonăm pe nimeni pe traseu.

– În caz de vreme nefavorabilă, ghidul responsabil își rezervă dreptul de a modifica traseul, în așa fel încât grupul să fie în permanență în siguranță.

C I N E . P O A T E . P A R T I C I P A ?

Traseul ți se adresează ai făcut cel puțin 2 drumeții cu diferență de nivel mai mare de 1200m în ultimul an. Plus trebuie să ai o pregătire fizică bună – practici activități care includ rutină regulată de exerciții cardiovasculare precum alergare, escaladă, ciclism sau alte activități care antrenează sistemul cardiovascular și cresc rezistența.

În caz că nu știi dacă ai o condiție adecvată pentru această drumeție, doar contactează-ne și vom stabili acest lucru împreună.

Ne rezervăm dreptul de a-ți recomanda o altă activitate, dacă considerăm că nu ți se potrivește această activitate sau să-ți returnăm banii înapoi.

P R O G R A M

Vineri:
22:00 – Intalnire la cazare din Valea Cernei

Sâmbătă:
08:30 – Pornim în drumeție
17:00 – Sosim înapoi la cazare
19:00 – Socializare și voie bună

Duminică:
08:00 – Micul dejun
08:30 – Pornim cu mașinile către Podul Satul Ineleț din Valea Cernei
09:30 – Pornim în drumeție către Satul Ineleț
14:00 – Pornim spre casă

E C H I P A M E N T . N E C E S A R

– Bocanci mountaineering (impermeabili și rezistenți la temperaturi scăzute, cu prindere colțari)
– Pantaloni de drumeție
– 2 tricouri pentru drumeție
– Polar
– Pufoiacă (geacă de puf)
– Hardshell sau Softshell
– Pelerină de ploaie
– Recipient pentru apă – 2l
– Frontală
– Rucsac – 35l / 45l
– Bețe de trekking
– Parazăpezi
– Cremă de soare
– Ochelari de soare
– Căciulă și mănuși
– Termos cu ceai cald
– Pachet cu mâncare
– Cască alpinism

T R A N S P O R T

Deoarece la turele noastre participă persoane din toate colțurile țării, nu asigurăm transport, însă oferim suport și asistență tuturor persoanelor care au nevoie de transport.

Varianta 1 – În săptămâna evenimentului vei fi invitat pe grupul de whatsapp pentru organizare. Acolo comunicăm și vedem cine are locuri libere și cine are nevoie de loc în mașină. Chiar dacă ești din altă localitate decât Cluj, să știi că vin participanți cu noi din toate colțurile țării.

Varianta 2 – Dacă avem multe solicitări, colaborăm cu o firmă de transport și solicităm un microbuz. Plecarea în acest caz va fin din Cluj – Napoca.
Dacă nu ai posibilitatea să ajungi în Cluj, te putem lua de pe traseu cu microbuzul, sau căutăm în continuare un loc în mașina cuiva care vine din zona ta.

Costul transportului, nu-l putem estima, este variabil. Depinde mult de numărul de participanți / mijlocul de transport, de unde pornesc și dacă ne deplasăm cu mașinile sau cu microbuzul.

Nu te stresa, ne ocupăm noi de toată organizarea!

C A Z A R E

Ne vom caza 2 nopții la una dintre pensiunile din Valea Cernei.

Prețul cazării va fi achitat direct la locație și va fi aproximativ 120 lei / persoană / noapte.

Noi ne vom ocupa de rezervarea acesteia și organizarea pe camere. Costul cazării nu este inclus.

G A R A N Ț I I

– Returnăm banii înapoi în următoarele situații:
– nu sunteți satisfăcuți de serviciile noastre.
– renunțați cu 15 zile înainte de eveniment.

– Dacă renunțați din motive medicale banii pot fi folosiți la o altă tură.

– Dacă nu mai puteți participa din diferite motive, suntem de acord să găsiți un alt participant în locul vostru, cu condiția să se încadreze la nivelul de experiență a turei.

– În caz că tura este amânată sau anulată din cauza condițiilor meteo, banii vor putea fi folosiți la oricare din evenimentele viitoare organizate de noi.

C O N T A C T

Scrie-i un mesaj organizatorului responsabil de tură. Îți va răspunde cu plăcere la orice întrebare. Sau îl poți suna în intervalul 9:00 – 19:00 – George – 0752 452 555

De la
339,00 lei
Vreau să mă înscriu!
Vreau rezervare privată
0
339,00 lei
0,00 lei
Disponibilitate:
Total:
0
339,00 lei
0,00 lei