Despre noi

image-services
COMUNITATE

Suntem o comunitate de oameni faini care iubesc munții și natura! Ne implicăm în proiecte de împădurire, refacere de trasee turistice, educație montană și umanitare.

image-services
SIGURANȚĂ

Pentru noi siguranța este pe primul loc. Folosim des două expresii: ,,Muntele nu pleacă nicăieri” și ,,Muntele se ia cu lingurița’’.

image-services
NATURĂ

Iubim natura și ne asigurăm că toate activitățile noastre nu sunt dăunătoare pentru ea. Promovăm în rândul participanților un comportament responsabil, ba mai mult, ecologizăm și traseele montane.

image-services
EDUCAȚIE

Învățăm multe de la munte și vrem să dăm mai departe! Educăm cât de mult putem pentru ca oamenii să fie în siguranță, mai pregătiți și mai responsabili, când merg la munte.

CINE SUNTEM?

Greu de spus! După 8 ani de zile, o să lăsăm să ne caracterizeze cei mai duri critici ai noștri – participanții! Așa că ne-am făcut descrierea din cuvintele lor! Iată ce au ei de zis:

“Terramont este… o echipă, o super echipă de ghizi montani, pasionați, profesioniști, organizați, atenți cu participanții, răbdători, amuzanți, carismatici, plini de viață, energici, cu atitudine, cu experiență, cu foarte multe cunoștințe, foarte bine pregătiți și cu foarte multă dragoste pentru munte, natură și cai”.

“Când mergi în tură cu ei, vei găsi o familie faină din care ai senzația că faci parte deja. Te vei simți în siguranță, iar ei te vor susține la fiecare pas, în așa fel încât să termini tura cu succes. O să descoperi colțuri de rai, o să râzi cu lacrimi, o să te bucuri de stele, o să înveți lucururi noi și o să mănânci ,,la crème brûlée’’- slănină friptă cu ceapă și brânză de burduf. Cea mai bună cină ever! Totul este la superlativ! Îți vine să-ți dai demisia și să te muți pe munte cu ei”.

Acestea sunt doar câteva cuvinte din sutele de review-uri.

Și exact asta s-a întâmplat – s-au mutat pe munte cu noi! În jurul nostru s-a format o comunitate de oameni faini care iubesc natura și cu care poți muta munții din loc. La propriu!

Am început să mutăm munții din loc prin acțiuni de împădurire, acțiuni umanitare, refaceri de trasee montane, cursuri de educație montană, cupe montane și multe alte evenimente.

Știm că încă nu credeți și că vindem plăcinte cu gem de afine, dar aveți o singură variantă să aflați!

Știți unde ne găsiți! Până atunci, cărări bătute cu soare!

Ani pe munte

8

+

Activități reușite

242

Vărfuri urcate

108

Participanți

8

k

DE CE

Ce ne motivează?

Ne implicăm în proiecte aproape de suflet

SĂDEȘTE-ȚI VIITORUL!

Cu sloganul „Fii parte din natură! Plantează un copac pentru viitorul tău!”, în primăvara anului 2013, am început prima acțiune de împădurire! De atunci până în prezent am plantat peste 40 000 de puieți cu ajutorul a peste 2000 de voluntari în zonele Mărișel și Poiana Horii.

Pe termen lung ne dorim ca această campanie de conștientizare și responsabilizare a comunității cu privire la importanța revitalizării pădurilor să poată fi realizată în cele mai bune condiții, având alături parteneri cât mai implicați în dezvoltarea acțiunilor de protecție și conservare a mediului natural.

REFACEREA TRASEELOR TURISTICE MONTANE!

Ca să vezi cât mai mulți munți în viața aceasta, ai nevoie să fii sănătos, din toate punctele de vedere și să nu te rătăcești, să știi ce cărare ai ales și care îți este destinația. Nimeni nu s-a născut învățat și de aceea pe munte, există marcaje turistice, care trebuie urmate și respectate numaidecât.

Aceste marcaje își mai pierd din strălucire odată cu trecerea timpului, condițiile meteo sau chiar vandalizare din păcate. Încercăm, împreună cu prieteni, să refacem trasee montane, să le întreținem, ca să te poți bucura de natură în siguranță.

PROIECT DE SF. NICOLAE

Pe potecile de munte, întâlnești de multe ori, oameni deosebiți, și intri în povești și stai și asculți, și parcă timpul s-a oprit. Așa am aflat noi de multe cazuri de oameni deosebiți care aveau nevoie de puțin ajutor, sau mai degrabă, de puțină speranță.

În fiecare an am mers prin satele Muntilor Apusene și am ajutat. Am ales sărbătoarea Sfântului Nicolae fiind inspirați de faptele frumoase pe care obișnuia Sfântul Nicolae să le facă familiilor aflate în nevoie.

CINE SUNTEM

Echipa noastră

Suntem încântați de cunoștință

George Petrișor

Ghid montan

Totul pornește de la George. Pasionat de munte și drumeții, a început cu proiecte sociale și a ajuns să facă turism de aventură la cererea oamenilor.

Raluca Răileanu

Manager de proiect

Cea mai iubitoare de animale dintre noi, pasionată de natură și sustenabilitate. Conduce un business axat pe produse eco-friendly și are grijă de al ei cățel, Tobi.

Mihai Agănencei

Ghid turistic

A sărit prima oară în șa în 2016 și de atunci nu mai știe să meargă pe jos. Se ocupă cu turiști din 2013. Dacă deschizi subiectul despre cai cu el, povestea nu se mai termină.

Eugen Ciobanu

Ghid montan

Eugen este omul care te inițiază în arta mersului pe munte, ca începător. Este vesel și răbdător, dar și ferm ca să ajungi pe vârf și cu picioarele, nu numai pe google maps. 🙂

Alex Ciobanu

Ghid montan

Cu pasul lung și foarte atletic, nu e ușor să fii în același ritm cu el. Mereu zâmbitor și extrem de calm, face ghidaj montan cu pasiune și în “timpul liber’ este electrician.

ÎMPREUNĂ

Parteneri și sponsori

Vă mulțumim că sunteți alături de noi.