Drumeție Munții Domogled - Valea Cernei, Vf. Arjana şi satul Ineleţ

Dificultate

intermediar - experimentat

Preț

339

Durata

3 zile

Ghid

Alex Cosmin Ciobanu - 0742 810 533

Descriere

Descoperă Munții Domogled – Valea Cernei



Parcul Național Domogled – Valea Cernei este o arie protejată de interes național, conform categoriei a II-a IUCN (parc național, zonă specială de conservare). Se află în partea sud-vestică a României, pe teritoriile județelor Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj.

Geografic, parcul se întinde de-a lungul bazinului râului Cerna, de la izvoare până la confluența cu râul Belareca, acoperind masivele Munților Godeanu și Munților Cernei (pe partea dreaptă a văii), precum și Munții Vâlcan și Munții Mehedinți (pe versantul stâng).

Parcul Național Domogled – Valea Cernei se distinge de alte masive montane din România prin unicitatea sa. Această unicitate nu se rezumă doar la formațiunile geologice calcaroase, de o frumusețe impresionantă, ci și la legătura complexă și unică de faună și floră. Datorită climatului blând și altitudinii relativ mici, Valea Cernei are un climat de tranziție între cel temperat-continental și cel submediteranean. Influențele mediteraneene, datorate proximității cu Marea Adriatică, contribuie la ierni mai blânde și veri calde, fără extreme termice majore.

Această tranziție climatică dă naștere unei vegetații și faune aparte. Aici se găsește o specie unică de conifere protejate, Pinul Negru de Banat, și viețuitoare precum vipera cu corn și scorpioni, capra neagră, ursul brun, râsul, lupul și vidra de râu. Dintre păsări, cele mai speciale sunt acvila de munte și barza neagră, mult mai rar întâlnită decât ruda sa albă. Barza neagră este o specie protejată care cuibărește în pădurile de pe versanții munților.

Poteca spre Vârful Arjana începe în pădure și se continuă până la ieșirea în minunatele poieni din satul Dobraia, o zonă extraordinar de frumoasă, cu priveliști asupra întregului lanț calcaros din Munții Mehedinți. Plaiul pitoresc este caracteristica principală a zonei, iar poteca urcă până la Creasta Zascol, unde lucrurile devin mai serioase. Creasta Zascol, deși destul de scurtă, seamănă izbitor cu Piatra Craiului. Este îngustă, calcaroasă și expusă pe ambele părți, fără lanțuri, și trebuie tratată cu seriozitate. După traversarea crestei, drumul spre Vârful Arjana devine mai relaxant.

Hai alături de noi să descoperi Munții Domogled – Valea Cernei într-o aventură provocatoare atât pentru minte, cât și pentru trup!

Planul turului

C E . I N C L U D E

– Ghidaj montan autorizat și experimentat.
– Echipament colectiv (truse de primul ajutor, spray autoapărare împotriva câinilor și urșilor, stații de comunicare, echipament tehnic în caz de nevoie)
– Servicii de consultanță montană
– Asistență în alegerea echipamentului corect înainte de eveniment
– Servicii de organizare eveniment (transport, cazare, închirieri de echipamente, autorizații și tot ce ține de logistica evenimentului)

N U . I N C L U D E

– Transport
– Cazare
– Mâncare și băutură
– Asigurare
– Alte cheltuieli personale ce nu sunt menționate la secțiunea “Ce Include”

Click aici! Intră pe grupul de WhatsApp!

I N F O . T R A S E U

Traseu sâmbătă:
Pensiunea Dumbrava – Vf. Zascol – Vf. Arjana

– Diferență de nivel: urcare (+) 1373m – coborâre (-) 1421m
– Lungime traseu: 20 km
– Durată aproximativă: 10 ore
– Tipul traseului: Semi – circuit

Traseu duminică:
Pensiunea Dumbrava – Satul Ineleţ

– Diferență de nivel: urcare (+) 700m / coborâre (-) 700m
– Lungime traseu: 15 km
– Durată aproximativă: 6 ore
– Tipul traseului: Dus-intors

– Pregătire fizică: Bună – practici activități care includ rutină regulată de exerciții cardiovasculare precum alergare, escaladă, ciclism sau alte activități care antrenează sistemul cardiovascular și cresc rezistența. Ai făcut cel puțin două drumeții cu diferență de nivel mai mare de 1200m în ultimul an, și ai mai parcurs trasee cu expunere, cum ar fi drumeții de la categoria intermediar-experimentat sau activități cum sunt cele de via ferrata.

– Configurație teren: Potecă ușor de parcurs în proporție de 50%, iar 50% teren accidentat.
– Înclinație potecă: Poteca este compusă din porțiuni cu pantă ușoară (20°), moderată(30°), accentuată (40°) și abruptă (peste 40°)

– Expunere: Moderată, pe alocuri. Ghizii pot monta coardă, dacă este nevoie și se va înainta cu grija unul câte unul. Este esențial ca participanții să fie extrem de atenți și să adopte măsuri de precauție adecvată în acest punct.

Ghizii vor fi lângă voi la fiecare pas!

O R G A N I Z A R E

– Ghid montan autorizat responsabil drumetie:

Alex Cosmin Ciobanu – Ghid Montan, Nr. atestat: 6766

– Dacă îți faci griji că rămâi în urmă, stai liniștit, nu abandonăm pe nimeni pe traseu.

– În caz de vreme nefavorabilă, ghidul responsabil își rezervă dreptul de a modifica traseul, în așa fel încât grupul să fie în permanență în siguranță.

C I N E . P O A T E . P A R T I C I P A ?

Traseul ți se adresează dacă ai făcut cel puțin 2 drumeții cu diferență de nivel mai mare de 1200 m în ultimul an și ai mai parcurs trasee cu expunere, cum ar fi drumeții de la categoria intermediar-experimentat sau activități cum sunt cele de via ferrata. In plus, trebuie să ai o pregătire fizică bună – respectiv să practici activități care includ rutină regulată de exerciții cardiovasculare precum alergare, escaladă, ciclism sau alte activități care antrenează sistemul cardiovascular și cresc rezistența.

În caz că nu știi dacă ai o condiție adecvată pentru această drumeție, doar contactează-ne și vom stabili acest lucru împreună.

Ne rezervăm dreptul de a-ți recomanda o altă activitate, dacă considerăm că nu ți se potrivește această activitate (de ex: varsta, greutate, conditie fizica etc.) sau să-ți returnăm banii înapoi.

P R O G R A M

Vineri:
21:00 – Ne cazăm la Pensiunea Dumbrava

Sâmbătă:
07:30 – Micul dejun
08:30 – Pornim în drumeție
18:00 – Revenim la cazare
19:00 – Servim micul dejun

Duminică:
08:00 – Micul dejun
09:00 – Pornim in drumetie
11:00 – Luăm masa la un localnic din satul Ineleţ
15:00 – Ajungem la maşini şi pornim spre casă

E C H I P A M E N T . N E C E S A R

– Bocanci pentru drumeție montană
– Pantaloni pentru drumeție
– 2 tricouri pentru drumeție
– Polar
– Pufoiacă (geacă de puf)
– Pelerină de ploaie
– Pălărie pentru soare
– Cremă de soare
– Ochelari de soare
– Recipient pentru apă – 2l
– Frontală
– Ochelari de soare
– Rucsac – 35l / 45l
– Pachet cu mâncare
– Bețe de trekking (opțional)

Necesarul de echipament poate varia în funcție de condițiile meteorologice. Ghidul responsabil de tură vă va anunța în apropierea evenimentului.

În caz că îți lipsește ceva din echipament, vom încerca să te ajutăm, doar menționează acest aspect la înscriere.

Din motive de igienă cu bocancii nu te putem ajuta, dar te vom ajuta să alegi perechea de bocanci potrivită!

T R A N S P O R T

Deoarece la turele noastre participă persoane din toate colțurile țării, nu asigurăm transport, însă oferim suport și asistență tuturor persoanelor care au nevoie de transport.

Varianta 1 – Chiar după înscriere vei putea intra pe grupul de organizare al turei. Aici comunicăm și vedem cine are locuri libere și cine are nevoie de loc în mașină. Chiar dacă ești din altă localitate decât Cluj, să știi că vin participanți cu noi din toate colțurile țării.

Vrei să găsești transport înainte de înscriere? Click și intră peGrupul WhatsApp de RideSharing TerraMont, alege orașul din care pornești sau în care poți ajunge cu ușurință și întreabă în comunitatea.

Intră și dacă ai mașină și vrei să crești comunitate de Ridesharing!

Varianta 2 – Dacă avem multe solicitări, colaborăm cu o firmă de transport și solicităm un microbuz. Plecarea în acest caz va fin din Cluj-Napoca.

Dacă nu ai posibilitatea să ajungi în Cluj, te putem lua de pe traseu cu microbuzul, sau căutăm în continuare un loc în mașina cuiva care vine din zona ta.

Costul transportului, nu-l putem estima, este variabil. Depinde mult de numărul de participanți / mijlocul de transport, de unde pornesc și dacă ne deplasăm cu mașinile sau cu microbuzul.

Nu-ți bate capul, ne ocupăm noi de toată organizarea!

C A Z A R E

Ne vom caza două noapti la Pensiunea Dumbrava

Prețul cazării va fi achitat direct la locație.

Noi ne vom ocupa de rezervarea acesteia și organizarea pe camere.

G A R A N Ț I I

Îți returnăm oricând banii înapoi, dacă anulezi cu 72 de ore înainte de data evenimentului!

Dacă ai solicitat intermedierea transportului și a cazării prin noi, din suma achitată, vom reține costurile pentru acestea.

Ce fac dacă nu se mai ține evenimentul?
– Simplu, poți alege să-ți transformi suma plătită în credite sau îți vom returna banii.

C O N T A C T

Ai nevoie de mai multe informații?

Scrie-i un mesaj ghidului responsabil de tură. Îți va răspunde cu plăcere la orice întrebare. Sau îl poți suna în intervalul 16:00 – 20:00.

Alex  – 0742 810 533

De la
339 lei
Înscrie-te acum și plătește mai târziu
1
339 lei
lei
Disponibilitate:
Total:
1
339 lei
lei