Drumeție Munții Parâng: Vf. Parângul Mic, Vf. Parângul Mare

Dificultate

intermediar

Preț

319

Durata

2 zile

Ghid

Alex Cosmin Ciobanu - 0742 810 533

Descriere

Descoperă Munții Parâng



Imaginează-ți că ești înconjurat de cei mai frumoși munți din România, cât vezi cu ochii. Ești pe creasta Munților Parâng, verișorul mai mic al Munților Retezat, cu nimic mai prejos. Firul ierbii a albit puțin, căci creasta este pudrată de rouă care nu se mai topește, pentru că luna noiembrie anunță începutul iernii.

Vârful Parângul Mare, al patrulea ca înălțime din România, își întinde lunga creastă spre tine, până în stațiunea Parâng, ca tu să-i poți atinge înălțimile. Din loc în loc, căldarea glaciară găzduiește câte un ochi de apă – frumoasele lacuri glaciare din Munții Parâng. Printre mormanele de pietre, jneapănul se agață de fiecare și își croiește drum spre cer. În depărtare, majestuoși, se întind Munții Retezat, a căror siluetă prinde contur sub soarele ce a trecut deja de Parâng, spre vest.

Orașul Petroșani își duce traiul zilnic, însă fără zgomot, mut, pentru că ești atât de sus încât sunetul nu-ți atinge urechea. Doar liniștea. Ea îți este acum prietenă. Te ascultă și nu-ți întrerupe firul gândirii. Este atât de liniște încât îți auzi gândurile, respirația și pașii. Cu puțin noroc, vei vedea marmote, pregătindu-se să hiberneze pe tot parcursul iernii. Dacă nu le vezi, sigur le vei auzi cum chițăie ca să-ți anunțe prezența. Cu puțin noroc, vei vedea vulturi planând pe curenții de aer cald. Și cu puțin noroc, capra neagră îți va arăta ce înseamnă escalada pe stâncă.

Tot efortul îți este răsplătit odată ajuns pe vârful Parângul Mare. Natura îți este alături, căci ești în sânul ei. Lasă-te purtat de magia Munților Parâng.

Hai alături de noi!

Planul turului

C E . I N C L U D E

Ghidaj montan autorizat și experimentat.

Echipament colectiv (truse de primul ajutor, spray autoapărare împotriva câinilor și urșilor, stații de comunicare, echipament tehnic în caz de nevoie).

Servicii de consultanță montană

Asistență în alegerea echipamentului corect înainte de eveniment.

Servicii de organizare eveniment (transport, cazare, închirieri de echipamente, autorizații și tot ce ține de logistica evenimentului)

N U . I N C L U D E

Transport
Cazare
Mâncare și băutură
Asigurare
Alte cheltuieli personale ce nu sunt menționate la secțiunea “Ce Include”

Click aici! Intră pe grupul de WhatsApp!

I N F O . T R A S E U

– Traseu: Staţiunea Parâng – vf. Parângul Mic – vf. Cârja – Vf. Gemănarea – Vf Parangu Mare – retur

– Diferență de nivel: urcare (+) 1300m – coborâre (-) 1300m
– Lungime traseu: 20 km
– Durată aproximativă: 10+ ore
– Tipul traseului: dus – întors

– Pregătire fizică: Bună – practici activități care includ rutină regulată de exerciții cardiovasculare precum alergare, escaladă, ciclism sau alte activități care antrenează sistemul cardiovascular și cresc rezistența. Ai făcut cel puțin două drumeții cu diferență de nivel mai mare de 1200m în ultimul an, și ai mai parcurs trasee cu expunere, cum ar fi drumeții de la categoria intermediar-experimentat sau activități cum sunt cele de via ferrata.

– Configurație teren: Potecă ușor de parcurs în proporție de 50%, iar 50% teren accidentat.
– Înclinație potecă: Poteca este compusă din porțiuni cu pantă ușoară (20°), moderată(30°), accentuată (40°) și abruptă (peste 40°)

– Expunere: Moderată, pe alocuri. Ghizii pot monta coardă, dacă este nevoie și se va înainta cu grija unul câte unul. Este esențial ca participanții să fie extrem de atenți și să adopte măsuri de precauție adecvată în acest punct.

Ghizii vor fi lângă voi la fiecare pas!

O R G A N I Z A R E

– Ghid montan autorizat responsabil drumetie: Alex Cosmin Ciobanu – Ghid Montan, Nr. atestat: 6766

– Dacă îți faci griji că rămâi în urmă, stai liniștit, nu abandonăm pe nimeni pe traseu.

– În caz de vreme nefavorabilă, ghidul responsabil își rezervă dreptul de a modifica traseul, în așa fel încât grupul să fie în permanență în siguranță.

C I N E . P O A T E . P A R T I C I P A

Traseul ți se adresează ai făcut cel puțin 2 drumeții cu diferență de nivel mai mare de 1200m în ultimul an, și ai mai parcurs trasee cu expunere, cum ar fi drumeții de la categoria intermediar-experimentat sau activități cum sunt cele de via ferrata. Plus trebuie să ai o pregătire fizică bună – practici activități care includ rutină regulată de exerciții cardiovasculare precum alergare, escaladă, ciclism sau alte activități care antrenează sistemul cardiovascular și cresc rezistența.

În caz că nu știi dacă ai o condiție adecvată pentru această drumeție, doar contactează-ne și vom stabili acest lucru împreună.

Ne rezervăm dreptul de a-ți recomanda o altă activitate, dacă considerăm că nu ți se potrivește această activitate (de ex: varsta, greutate, conditie fizica etc.) sau să-ți returnăm banii înapoi.

P R O G R A M

Sâmbătă:
10:00 – Pornim în drumeție
20:00 – Revenim la cazare
20:30 – Servim cina
21:00 – Liber de program

Duminică:
09:00 – Micul dejun
11:00 – Vizităm peştera Bolii
13:00 – Ne întoarcem spre casă

E C H I P A M E N T . N E C E S A R

– Bocanci pentru trekking
– Pantaloni pentru drumeție
– Tricou pentru drumeție + tricou de schimb
– Polar + polar de schimb
– Windstopper (material recomandat – softshell)
– Softshell / Geacă termică.
– Căciulă + Mănuși
– Ochelari de soare
– Recipient pentru apă
– Termos cu ceai cald
– Frontală
– Rucsac
– Pachet cu mâncare

Necesarul de echipament poate varia în funcție de condițiile meteorologice. Ghidul responsabil de tură vă va anunța în apropierea evenimentului.

În caz că îți lipsește ceva din echipament, vom încerca să te ajutăm, doar menționează acest aspect la înscriere.

Din motive de igienă cu bocancii nu te putem ajuta, dar te vom ajuta să alegi perechea de bocanci potrivită!

T R A N S P O R T

Deoarece la turele noastre participă persoane din toate colțurile țării, nu asigurăm transport, însă oferim suport și asistență tuturor persoanelor care au nevoie de transport.

Varianta 1 – Chiar după înscriere vei putea intra pe grupul de organizare al turei. Aici comunicăm și vedem cine are locuri libere și cine are nevoie de loc în mașină. Chiar dacă ești din altă localitate decât Cluj, să știi că vin participanți cu noi din toate colțurile țării.

Vrei să găsești transport înainte de înscriere? Click și intră peGrupul WhatsApp de RideSharing TerraMont, alege orașul din care pornești sau în care poți ajunge cu ușurință și întreabă în comunitatea.

Intră și dacă ai mașină și vrei să crești comunitate de Ridesharing!

Varianta 2 – Dacă avem multe solicitări, colaborăm cu o firmă de transport și solicităm un microbuz. Plecarea în acest caz va fin din Cluj-Napoca.

Dacă nu ai posibilitatea să ajungi în Cluj, te putem lua de pe traseu cu microbuzul, sau căutăm în continuare un loc în mașina cuiva care vine din zona ta.

Costul transportului, nu-l putem estima, este variabil. Depinde mult de numărul de participanți / mijlocul de transport, de unde pornesc și dacă ne deplasăm cu mașinile sau cu microbuzul.

Nu-ți bate capul, ne ocupăm noi de toată organizarea!

C A Z A R E

Ne vom caza în zona oraşului Petroşani.

Prețul cazării va fi achitat direct la locație.

Noi ne vom ocupa de rezervarea acesteia și organizarea pe camere.

G A R A N Ț I I

Îți returnăm oricând banii înapoi, dacă anulezi cu 72 de ore înainte de data evenimentului!

Dacă ai solicitat intermedierea transportului și a cazării prin noi, din suma achitată, vom reține costurile pentru acestea.

Ce fac dacă nu se mai ține evenimentul?
– Simplu, poți alege să-ți transformi suma plătită în credite sau îți vom returna banii.

C A Z A R E

Ai nevoie de mai multe informații?

Scrie-i un mesaj organizatorului responsabil de tură.

Îți va răspunde cu plăcere la orice întrebare.

Sau îl poți suna în intervalul 9:00 – 19:00

– Alex – 0742 810 533

De la
319 lei
Înscrie-te acum și plătește mai târziu
2
319 lei
lei
Disponibilitate:
Total:
2
319 lei
lei