Inițiere în călărie


24/09/2023

195 lei

1 zi

Ușor
I N F O R M A Ț I I

Călăria este mai mult decât o plimbare pe un cal. Călăria este despre conexiune cu o altă ființă, este despre încredere și afecțiune.

Prima dată când te urci pe cal, te încrezi într-o altă ființă că o să te ducă la destinație, ființă cu care nu poți conversa prin viu grai și trebuie să cauți un alt canal de comunicare. Și uite așa, în acele 2 ore petrecute în șa, înveți să asculți. Apoi înțelegi și începi și tu să comunici. Partea frumoasă este că, deși la început tu ai făcut un transfer de încredere, la final, tu o să ieși mult mai încrezătoare din această experiență.

Așa am ajuns și noi, în urmă cu 8 ani, pe dealurile de la Stana și am cunoscut familia, care trăiește în jurul cailor de mici și practică echitația de agrement de peste 20 ani. Din cei 30 de cai pe care îi au, fiecare are un nume și o poveste iar majoritatea s-au născut chiar pe pășunea de unde o să ne începem traseul. Noi am ajuns la Stana din dorința de a aduce cât mai mulți oameni mai aproape de natură, și cum ne putem apropia mai mult de natură, daca nu prin cei mai buni profesori, animalele?

Ce vom face mai exact? Vom începe ziua, exact așa cum trebuie: Cu o poveste la o cafea, chiar în casa gazdelor, casă cu peste 100 de ani de istorie. Apoi vom urca pe deal, unde este universul căluților. Ne vom echipa, vom avea parte de un instructaj din partea ghidului și poate cea mai frumoasă parte, ni se va aloca un căluț, după o primă impresie a personalității noastre. Ghizii își cunosc foarte bine caii și știu să-i potrivească după fiecare dintre noi. După aceasta, nu ne rămâne decât să încălecăm, asistați de ghizi și ajutoare, iar timp de 2 ore vom pleca la drum călare, ca pe vremuri.

Poți încerca și tu, vezi dacă îți place. Iar dacă îți place, îți amintim ce am spus la început: Călăria este despre conexiune, încredere și afecțiune, iar despre aceste 3 lucruri și îți spunem doar atât: Creează dependență. Dar din aia bună!

Înscrie-te pe formularul de mai jos!


PERIOADA
Alege data dorită în formularul de înscriere:
SEPTEMBRIE – 3 / 10 / 16 / 23 / 24 / 1 Oct


EXPERIENȚĂ NECESARĂ
Noi credem că această experiență este pentru toată lumea. Însă pentru siguranța tuturor participanților și a căluților, avem limite de greutate și ne rezervăm dreptul de a selecta persoanele. Mai multe detalii după înscriere.
O R G A N I Z A R E
 • Vom călări pe cai din rasa Huțul sau mixed. Aceștia au înălțimea de 140-160 cm și toți sunt cai adulți, dresați și învățați cu tot felul de oameni. De mici au crescut printre oameni și oamenii sunt prietenii lor.
 • Trenul din Cluj-Napoca, pleacă la 10:30. Este un tren privat, care te va lăsa la doar 2 minute distanță de casa gazdelor. Este cu siguranță recomandarea noastră.
 • Dacă totuși alegi să vii cu mașina, ne vom întâlni la 11 și îți vom oferi coordonatele GPS și indicații cu o zi inainte de traseu. Ca orientare, locația este satul Stana, de lângă Huedin. Din Cluj se face cam 1 oră.
 • Ca echipament nu e nevoie de nimic special. Călăria nu este despre uniformă. Să ai neapărat pantaloni lungi, adidași sau bocanci, depinde de sezon, o geacă și o pelerină de ploaie. Îmbrăcăminte în care să te simți comfortabil. Bagajele extra nu o să le luăm cu noi călare, deoarece incomodează, le vom lăsa, în siguranță, la casa gazdelor.
 • Este bine să ai un sandviș sau un pachet de mâncare la tine, pentru că știi vorba aia, aerul curat îți face foame. Apă rece de izvor avem noi.
 • Întoarcerea va fi în jurul orei 15:30, după ce terminăm tot programul.
C I N E . P O A T E . P A R T I C I P A
 • Noi credem că această experiență este pentru toată lumea. Însă pentru siguranța tuturor participanților și a căluților, avem limite de greutate și ne rezervăm dreptul de a selecta persoanele. Un organizator vă va informa după înscriere.
 • Dacă dorești să vii cu copilul și acesta este mai mic de 13 ani, te rog să ne contactezi și îți vom explica următorii pași. Dacă este mai mare de 13 ani, poate participa la oricare din datele de mai sus.
 • Dacă dorești să vii într-un tur privat, la apus, sau într-o altă dată, te rog să ne contactezi și vom găsi cea mai bună soluție.
C E . I N C L U D E
 • Instructaj înainte de încălecare.
 • Ghidaj călare prin natură (aprox. 2 ore)
 • 1 sau 2 ghizi pe tot parcursul traseului (in functie de numarul grupului)
 • Cască de călărie inclusă
G A R A N Ț I I
 • Dacă nu sunteți satisfăcuți de serviciile noastre.
 • Dacă renunțați cu 14 zile înainte de eveniment.
 • Dacă renunțați din motive medicale (în baza unei dovezi) banii pot fi folosiți la o altă tură.
 • Dacă nu mai puteți participa din diferite motive, suntem de accord să găsiți un alt participant în locul vostru, cu condiția să se încadreze la nivelul de experință a turei.
 • În caz că tura este amânată sau anulată din cauza condițiilor meteo, banii vor putea fi folosiți la oricare din evenimentele viitoare organizate de noi.
Î N S C R I E R I

 • Odată ce ai completat formularul de înscriere, noi te vom contacta telefonic în următoarele zile pentru mai multe informații
 • Locuri limitate!
A I . Î N T R E B Ă R I ?
Mihai Aganencei
 • Lasa un mesaj pe WhatsApp – 0729 857 511

Alte evenimente interesante

Inițiere în călărie

 23/09/2023     1 zi     195 RON