Drumeție Munții Apuseni: Masivul Vlădeasa, Pietrele Albe

Dificultate

începător - intermediar

Preț

179

Durata

1 zi

Ghid

Eugen Ciobanu - 0755 662 526

Descriere

Descoperă Munții Apuseni



Masivul Vlădeasa este ultima redută din nordul Apusenilor, orientată spre regiunea nord-estică a Panoniei. De pe creastă, într-o zi senină, poți vedea clar contururile Munților Rodnei, Țibleș și alte culmi ale Carpaților Orientali. Când umiditatea atmosferică este scăzută, privirea poate ajunge chiar până la Carpații Păduroși, dincolo de granița cu Ucraina.

Vlădeasa este al doilea masiv ca altitudine din Munții Apuseni, cu vârful său de 1836 m. Se spune – deși este un fapt dovedit – că, în zilele cu vizibilitate foarte bună, de pe Vârful Vlădeasa se pot observa Munții Tatra. Acest lucru este perfect posibil, având în vedere că între cele două masive se află doar întinsa Câmpie Panonică. Condiția esențială este ca atmosfera să fie deosebit de clară. Într-o zi cu vizibilitate acceptabilă, se pot distinge Munții Maramureșului din Ucraina, aflați la aproximativ 200 km distanță. Munții Tatra sunt doar cu 100 km mai departe, ceea ce face posibilă observarea lor în condiții de vizibilitate excepțională.

Tot de pe Vlădeasa, pot fi zăriți munții din Carpații Orientali, cum ar fi Rodnei, Țibleș, Munții Bârgăului, Călimanii, dar și cei din Carpații Meridionali, precum Retezatul și Parângul. În apropiere, se văd Muntele Mare și Bihorul, dar și orașe precum Huedin, Zalău și Baia Mare.
Stând pe Pietrele Albe, impunătoare pereți calcaroși ce se ridică vertical din pământ spre cer, privirea se îndreaptă până la linia orizontului, unde aproape poți zări curbura Pământului. Poteca te poartă de-a lungul marginii prăpastiei – suficient de aproape pentru a simți adrenalina, dar nu prea departe încât să-și piardă farmecul. În stânga, un platou cu trunchiuri de conifere uscate îți stârnește curiozitatea. Poteca te duce acolo, traversând un peisaj ce pare să fi trecut printr-o traumă și acum se află în plin proces de refacere.

Coborârea continuă de-a lungul curbei de nivel, pe o potecă deosebit de frumoasă, până la intrarea într-o pădure de conifere. Deși traseul este accesibil, frumusețea lui este de-a dreptul impresionantă: liniște, pereți de calcar, conifere suspendate deasupra prăpastiei și o priveliște ce se întinde până la linia orizontului.

Vino alături de noi!

Planul turului

C E . I N C L U D E

– ghidaj montan autorizat și experimentat.

– echipament colectiv (truse de primul ajutor, spray autoapărare împotriva câinilor și urșilor, stații de comunicare, echipament tehnic în caz de nevoie).

– servicii de consultanță montană

– asistență în alegerea echipamentului corect înainte de eveniment.

– servicii de organizare eveniment (transport, cazare, închirieri de echipamente, autorizații și tot ce ține de logistica evenimentului)

N U . I N C L U D E

– transport
– cazare
– mâncare și băutură
– asigurare
– alte cheltuieli personale ce nu sunt menționate la secțiunea “Ce Include”

Click aici! Intră pe grupul de WhatsApp!

I N F O . T R A S E U

– Traseu: Valea Stanciului – Cascada Vălul Miresei – Drumul Rogojanului – Pietrele Albe – La mină – Valea Stanciului

– Diferență de nivel: urcare (+) 800m / coborâre (-) 800m
– Lungime traseu: 15 km
– Durată aproximativă: 7 ore.
– Tipul traseului: Circuit

– Pregătire fizică: de bază ce include activități precum plimbări regulate (7500 pași/zi), aerobic ușor, și indice corporal sub 30.

– Configurație teren: Potecă ușor de parcurs în mare parte, dar poate avea și porțiuni accidentate.

– Înclinație potecă: Predominant pantă ușoară (20°), cu porțiuni scurte de pantă moderată (30°) și foarte scurte de pantă accentuată (40°).

– Expunere: Mică, pe traseul pietrelor. Este suficientă de lată poteca să nu fie nevoie să te apropii de margine.

Ghizii vor fi lângă voi la fiecare pas!

O R G A N I Z A R E

– Ghid montan autorizat responsabil drumetie:

Eugen Mircea Ciobanu – Ghid Montan, Nr. atestat: 7067

– Dacă îți faci griji că rămâi în urmă, stai liniștit, nu abandonăm pe nimeni pe traseu.

– În caz de vreme nefavorabilă, ghidul responsabil își rezervă dreptul de a modifica traseul, în așa fel încât grupul să fie în permanență în siguranță.

C I N E . P O A T E . P A R T I C I P A

Traseul se adresează și persoanelor fără experiență montană, cu o pregătirea fizică de bază ce include activități precum plimbări regulate (7500 pași/zi), aerobic ușor, și indice corporal sub 30.

În caz că nu știi dacă ai o condiție adecvată pentru această drumeție, doar contactează-ne și vom stabili acest lucru împreună.

Ne rezervăm dreptul de a-ți recomanda o altă activitate, dacă considerăm că nu ți se potrivește această activitate (de ex: varsta, greutate, conditie fizica etc.) sau să-ți returnăm banii înapoi.

P R O G R A M

10:00 – Întâlnire pe Valea Stanciului
10:15 – Pornim în drumeție
16:00 – Sosim înapoi la mașini

E C H I P A M E N T . N E C E S A R

– Bocanci pentru drumeție montană
– Pantaloni pentru drumeție
– 2 tricouri pentru drumeție
– Polar
– Pufoiacă (geacă de puf)
– Pelerină de ploaie
– Pălărie pentru soare
– Cremă de soare
– Ochelari de soare
– Recipient pentru apă – 2l
– Frontală
– Ochelari de soare
– Rucsac – 35l / 45l
– Pachet cu mâncare
– Bețe de trekking (opțional)

În caz că îți lipsește ceva din echipament, vom încerca să te ajutăm, doar menționează acest aspect la înscriere.

Din motive de igienă cu bocancii nu te putem ajuta, dar te vom ajuta să alegi perechea de bocanci potrivită!

T R A N S P O R T

Deoarece la turele noastre participă persoane din toate colțurile țării, nu asigurăm transport, însă oferim suport și asistență tuturor persoanelor care au nevoie de transport.

Varianta 1 – Chiar după înscriere vei putea intra pe grupul de organizare al turei. Aici comunicăm și vedem cine are locuri libere și cine are nevoie de loc în mașină. Chiar dacă ești din altă localitate decât Cluj, să știi că vin participanți cu noi din toate colțurile țării.

Vrei să găsești transport înainte de înscriere? Click și intră pe Grupul WhatsApp de RideSharing TerraMont, alege orașul din care pornești sau în care poți ajunge cu ușurință și întreabă în comunitatea.

Intră și dacă ai mașină și vrei să crești comunitate de Ridesharing!

Varianta 2 – Dacă avem multe solicitări, colaborăm cu o firmă de transport și solicităm un microbuz. Plecarea în acest caz va fin din Cluj-Napoca.

Dacă nu ai posibilitatea să ajungi în Cluj, te putem lua de pe traseu cu microbuzul, sau căutăm în continuare un loc în mașina cuiva care vine din zona ta.

Costul transportului, nu-l putem estima, este variabil. Depinde mult de numărul de participanți / mijlocul de transport, de unde pornesc și dacă ne deplasăm cu mașinile sau cu microbuzul.

Nu-ți bate capul, ne ocupăm noi de toată organizarea!

C A Z A R E

Aceasta drumeție nu necesită cazare.

G A R A N Ț I I

Îți returnăm oricând banii înapoi, dacă anulezi cu 72 de ore înainte de data evenimentului!

Dacă ai solicitat intermedierea transportului și a cazării prin noi, din suma achitată, vom reține costurile pentru acestea.

Ce fac dacă nu se mai ține evenimentul?
– Simplu, poți alege să-ți transformi suma plătită în credite sau îți vom returna banii.

C O N T A C T

Ai nevoie de mai multe informații?

Scrie-i un mesaj organizatorului responsabil de tură. Îți va răspunde cu plăcere la orice întrebare. Sau îl poți suna în intervalul 9:00 – 19:00.

Eugen – 0755 662 526

De la
179 lei
Înscrie-te acum și plătește mai târziu
0
179 lei
lei
Disponibilitate:
Total:
0
179 lei
lei